Dolgu

Enjekte Edilebilir Dermal Dolgu Nedir?

Cildinizde zamanla oluşan incelme, kırışıklıklar, sarkmalar, elastikiyet kayıpları, ciltte çeşitli bölgelerde kaybolan hacim dermal dolgu maddeleri ile dolgunlaştırılıp daha genç bir görünüm kazandırılmaktadır. Dermal dolgular ile cildinizin daha dolgun, elastik ve canlı görünmesi sağlanacaktır.

Estetik ve güzellik anlayışı çok göreceli olduğu için dolgu uygulaması sizin isteğiniz doğrultusunda uzman hekiminizle birlikte bir plan hazırlanarak yapılır. Gerekirse tamamlayıcı tedavilerle yüzünüzde beğenmediğiniz bölgelere uygulamalar yapılır ve başarılı sonuçlar elde edilir. Kişinin görüntüsü ile ilgili sıkıntı, sonuçta bir sağlık problemidir ve bu problemin çözülmesi de estetik bir tedavi uygulamasıyla sağlanmaktadır. Biz de bir dermatoloji kliniği olarak belirli periyotlarla tekrarladığımız dolgu tedavileri ile kalıcı sonuçlar sağlamaktayız.

Enjekte Edilebilir Dermal Dolgu Maddeleri Nelerdir?

Ciltte kaybolan hacmi geri kazandırmak, kırışıklıkları yumuşatmak, çizgileri düzeltmek için veya yüz hatlarını iyileştirmek için derinin altına jel benzeri maddeler enjekte edilir, bunlar dermal dolgu maddeleridir. Yılda 1 milyondan fazla kadın ve erkek, ameliyat olmadan daha genç görünmek için ekonomik olarak da uygun olan bu popüler gençleştirme yöntemini tercih ediyor.

Dermal Dolgular Hangi Amaçlar İçin Uygulanmaktadır?

  • Dudak kalınlaştırma için dermal dolgu uygulaması yapılmaktayız.
  • Dudak kenarlarınızda oluşan derin çizgilerin ortadan kaldırılmasında dolgu maddesi kullanılmakta
  • Yüzünüzdeki derin çizgi ve kırışıklıkların yumuşatılarak giderilmesinde
  • Gözaltı ve yanak bölgesinde oluşan çöküntülerin doldurulmasında
  • Çöküntülü şekildeki yara izlerinin düzeltilmesinde
  • El sırtındaki kırışıklıkların giderilmesinde
  • Kaşlarınızın daha kalkık olması için
  • Burunda yer alan eğrilikleri düzeltmek ve burnun yukarı kaldırılmak için
  • Dermal dolgu uygulaması yapmaktayız.

Dolgu maddeleri ne ile yapılır?

Kozmetik cerrahi alanda kullanılan FDA onaylı çeşitli dolgu ürünleri vardır. Dolgu maddeleri genellikle yapıldıkları maddelere göre sınıflandırılır. Genel olarak dolgu maddeleri yapıldıkları maddeye göre sınıflandırılır. Güvenliğiniz için, dolgu gerektiren tedavilerin alanında uzman bir hekim tarafından yapılması ve enjekte edilen dolgu maddelerinin FDA onaylı olmasına dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

  Dolgu maddeleri içerikleri nelerdir?

  • Hyaluronik Asit (HA)
  • Polimetilmetakrilat (PMMA)
  • Poli-L-laktik Asit
  • Kalsiyum Hidroksilapatit (CaHA)
  • Otolog yağ enjeksiyonları

Hyaluronik Asit (HA)

Cildinizde bulunan ve doğal olarak oluşan bir maddedir. Cilde dolgunluk ve nem sağlar. HA dolgular yumuşak ve jel kıvamındadır. Kalıcı olmayan bir dolgu maddesi olup, vücut tarafından doğal olarak emilir. Etkisi 6-12 ay devam eder. FDA onaylı HA dolgu maddeleri şunları içerir:

Juvéderm ürünleri: Juvéderm XC, VOLUMA, VOLBELLA, VOLLURE

Restylane ürünleri: Restylane, Restylane Silk, Restylane Lyft, Restylane Refyne, Restylane Defyne, Restylane Kysse, Restylane Contour

Belotero Dengesi

Revanesse Versa

RHA koleksiyonu: RHA 2, RHA 3 ve RHA 4

Kalsiyum Hidroksilapatit (CaHA)

Kalsiyum hidroksilapatit, diş ve kemiklerimizde bulunan doğal olarak oluşan bir maddedir. Kalsiyum hidroksilapatit bir dolgu maddesi içinde kullanıldığında, neredeyse mikroskobik olan kalsiyum parçacıkları pürüzsüz bir jel içinde süspanse edilir. Kalsiyum hidroksilapatitin içeren dolgu maddesi uygulandığında a kolajen üretimini de uyarır.  Daha derin çizgiler ve kırışıklıklar için kullanılır.                Radiesse®   dolguları FDA onaylı CaHA dolgu maddeleri içermektedir.

Poli-L-laktik Asit

Vücutta kullanımı güvenli yani biyouyumlu bir dolgu maddesi içeriği olan Poli-L-laktik asit, biyolojik olarak parçalanabilen sentetik bir maddedir. Tıbbi alanda uzun yıllardır kullanılmaktadır. Poli-L-laktik asit içeren dolgu ürünleri kollajen uyarıcı olup, ince çizgileri yumuşatarak cildinizin doğal kolajeni yeniden oluşturmasına yardımcı olur. Poli-L-laktik asit içeren dolgular daha çok derin yüz kırışıklıklarını tedavi etmek için kullanılır ve etkisi 2 yıldan fazla sürebilir.

FDA onaylı Poly-L-laktik asit dolgu maddeleri arasında Sculptra® Aesthetic bulunur.

Polimetilmetakrilat (PMMA)

Polimetilmetakrilat (PMMA), maddesi uzun yıllardır tıpta kullanılan biyouyumlu sentetik bir maddedir. Dermal dolgu maddelerinde bulunan PMMA, süresiz olarak, kalıcı destek sağlamak için derinin altında kalan, küçük top veya mikro küre şeklinde olup ciltte yapı ve sıkılık sağlayan kolajen içerir. Sentetik bir madde olduğu için uygulamaya başlamadan önce alerji testi yapılmalıdır.

FDA onaylı PMMA dolgu maddeleri arasında Bellafill® (eski adıyla Artefill) bulunmaktadır.

Otolog yağ enjeksiyonları (yüz yağ grefti)

Otolog yağ enjeksiyonları, ameliyat gerektiren kalıcılığı uzun yıllar süren bir dolgu tedavisidir. Uygulama hastanın kendisinden (otolog “aynı kişiden”) alınarak hazırlanan yağ dokusunun saflaştırılarak, yanaklara, şakaklara, alt göz kapaklarına veya diğer bölgelere hacmin geri kazandırılması için yapılan tedavi yöntemidir. Hastanın kendi dokusu olması nedeni ile antijenik, uyuşmazlık ve alerjik reaksiyonlar göstermemesi, kolaylıkla tekrarlanabilir olması tercih edilme sebeplerinden sayılabilir. Ancak belki de en önemlisi yağ enjeksiyonlarının, güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi ve iyi sonuçlar elde edilebilmesi için işinde uzman hekimler tarafından yapılması gerekir.

Hangi dolgu maddesine ihtiyacım var?

Piyasadaki çok çeşitli dermal dolgu ürünleri arasından sizin için en uygun olanı belirleyebilmeniz ancak kozmetik cerrahi deneyimi iyi olan bir hekimden yardım almanızla mümkündür. Her ürün farklı doku, yoğunluk ve benzersiz bir şekilde formüle edilmiştir, bu da belirli dolgu maddelerinin uygulanması gereken alanları farklılaştırmaktadır. Dolgu enjeksiyonunu yapan doktorunuz sizin için en iyi ürünün hangisi olduğunu belirleyecektir. Aşağıdaki resim de uygulama alanları gösterilmektedir.

Tedavi öncesi konsültasyon

Konsültasyonunuz sırasında, doktorunuz işlem yapılmasını istediğiniz alanı değerlendirecek ve tıbbi geçmişinizi göz önünde bulunduracaktır. Dermal dolgu maddeleri ile ilgili riskler az olsa da bazı alerjik reaksiyonlar, cilt ve nörolojik durumlar, kullandığınız ilaçlar güvenli bir uygulama riski oluşturabilir. Bu nedenle tıbbi durumunuzu tam olarak açıklamanız gerekir. Örneğin, (aspirin, ibuprofen, naproksen)kan sulandırıcı ilaçlar alıyorsanız, bunlar morarma olasılığınızı arttırabileceğinden doktorunuza bunu bildirmelisiniz.

Enjekte edilebilir dolgu uygulaması

Tedavi öncesinde bölge temizlenecek ve enjeksiyondan önce bölgeyi uyuşturmak için size topikal anestezi verilebilir. Birçok dolgu ürünü, tedaviniz sırasında ve sonrasında oluşabilecek ağrıyı en aza indirmeye yardımcı olması amaçlanan hafif bir anestezik olan lidokain içermektedir. Doktorunuz daha sonra derinin altına dolgu maddesini enjekte edecektir.

Ürüne ve tedavi edilen bölgelere bağlı olarak, dolgu enjeksiyonlarından hemen sonra sonuçları fark edebilirsiniz. Bazı hastalarda hafif morarma ve şişlik görülür, ancak bunlar geçicidir ve tedaviyi takip eden günlerde geçmelidir. Tedaviden hemen sonra normal aktivitelerinize geri dönebilirsiniz, yapılan işleme göre bir gün istirahat etmeniz gerekebilir.

Sonuçlar Ne Kadar Sürer?

Dermal dolgu maddeleri ne kadar yoğunsa ve ne kadar derine enjekte edildiyse kalıcılığı da o kadar uzun olabilmektedir. Ayrıca ne kadar süreceği hastaya ve ürünü tedavi alanıyla da ilgilidir. Ancak bu durum kesin bir kural değildir.

Sentetik dolgu maddeleri vücut tarafından emilmediği için daha uzun süre dayanır. Doğru hasta için harika bir seçenek olabilirler, ancak birkaç yıl boyunca orada olacak sonuçlara bağlı kalmaya hazır olmanız gerekir.

Yağ enjeksiyonlarının süresiz olması amaçlanır; ancak enjekte edilen yağın bir kısmını yaşamayabilir. Başlangıçta, doktorunuz tedavi alanını aşırı doldurabilir, fakat bu yavaş yavaş daha doğal bir görünüme kavuşacaktır.

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA

Botulinum Toksinin Etki Süresi Ne Kadardır?

Botulinum toksin, kasların çalışmasını sağlamak için sinir sinyalleri veren reseptörlere bağlanarak çalışır. Ancak, vücudumuz her zaman yeni reseptörler ve nörotransmitter…

Lazer Epilasyon Hakkında Merak Edilenler

Lazer epilasyon öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? 2 hafta öncesine kadar kıllar alınmamalıdır. Çok uzamış kıllar jiletlenmelidir. 15 gün…

Biotin ve Saç Dökülmesi

Laboratuvar testlerinde kanıtlanmadan saç ve tırnak hastalıklarının tedavisinde biotin kullanılması problemlere yol açabilir… Son yıllarda saç dökülmesi için destekleyici tedaviler…

Saç Ekim’inde İlk Seans

Saç Ekim’inde İlk Seans Neden Önemlidir? Saç ekim’inde ilk seans çok önemlidir çünkü tüm sürecin çerçevesini oluşturur. Önceki ameliyatlarla lekelenmemiş bu…

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların birçoğu ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar her zaman semptomlara neden…