Genital Siğil Tedavisi

Genital siğil belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Hpv Genital Siğil Tedavisi AnkaraSiğil Nasıl Oluşur?

Genital Siğil tedavisi, siğiller ( HPV ) cilt hastalıkları arasında en yoğun görülen cilt hastalıklarından biridir. Siğiller, görünüşleri sebebiyle estetik açıdan olumsuz bir durum yaratsalar da çoğunlukta zararsız yapılarda ilerlerler. Tedavi ile iyileşme sağlanabileceği gibi zaman geçtikçe kendiliğinden de iyileşebilmektedir. Siğiller,özellikle gençlere ve yetişkinlere oranla çocuklarda daha fazla görülürler. Cilt üzerinde meydana gelen kabarmış yapı, nasırımsı ve sert bir kitle şeklindeki çoğu beyazımsı oluşumlardır. Bedenin tüm bölgelerinde oluşabilirler, fakat ekseriyetle el, yüz, diz ve genital bölgede daha çok görülür. genellikle ağrısız oluşumlardır. Birkaç ay veya sene içinde hastalıklı bölgede iz bırakmadan yok olurlar. Lakin ayak tabanı siğillerin de, tabana kullanılan yürüme basıncının etkisiyle ekseriyetle siğiller deri içine gömülüdür ve ağrılıdır. Tedavi edilmesi gerekir. aynı zamanda yüz ve genital bölge siğillerin de iyileşmesi uzun yıllar sürebileceğinden ve estetik rahatsızlık verdiğinden çoğalmadan tedavi edilmesi gereklidir.

Siğil Tedavisi

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların içinde en sık rastlanılan genital siğil enfeksiyonu cinsel organlarda ve cinsel organların çevresinde ağrısız oluşan yumrulardır (kabartı). Yukarda ki yazıda da bahsedildiği gibi cinsel organlarda ve çevresinde oluşan kaşıntı ve kaşıntıdan kaynaklı oluşan tahriş durumunda doktorunuza danışmanız gerekir.

Genital siğillerin tedavi edilmesi enfeksiyonun bulaşmasını durdurabilir.

Kremler: Siğil tedavisi için önerilen kremler veya sıvıları haftada birkaç kez 1 ile 2 hafta boyunca kullanabilirsiniz. Ancak krem tedavilerine başlamadan önce doktorunuza danışmanız gerekir. Doktorunuz siğillerinizi değerlendirdikten sonra sizin için uygun olan tedavi yöntemini belirleyecektir.Lokal tedaviler her durum için geçerli olmayabilir.

Cerrahi tedaviler: Genital siğillerinizin şekli ve bulunduğu yere bağlı olarak kesilerek alınması gerekebilir.

Genital siğillerin koter ile alınması: Genital siğilleriniz koter ile yakılarak alınmaya uygun ise doktorunuz sizin için bu tedaviyi önerebilir. Klinik bir tedavi yöntemi olan koter ile siğil alma uygulaması 2 veya 4 seans halinde uygulanılır. İlk seans da siğillerin yakılma işlemi gerçekleşilir. 2. Seans yani kontrol seansında koter ile yakma işlemi yapılan bölgenin kontrollü sağlanır. Yeni oluşan siğlller tekrar koterize edilir.

Siğillerin dondurma yöntemi ile tedavisi: Bu uygulamaya kriyoterapide denir. Birkaç seans gerekebilir.

Genital siğillerin lazer ile tedavisi: Bu amaçla Nd-Yag lazer kullanmaktayız. Küçük ve yüzeyel lezyonlarda etkili olmaktadır.Genital siğillerin lazer ile tedavisi cilt altından virusların vasküler hasar ile yok edilmesi esasına dayanır.

 Siğillerin tedavisinden önce neler yapılmamalıdır;

  • Genital Siğil tedavisi almadan önce tedaviyi alacağınız bölgelere parfüm, duş jeli ve krem uygulamalarını yapmamanız gerekir.
  • Tedavi öncesi doktorunuzu hamileyseniz veya hamile kalmayı düşünüyorsanız konu hakkında bilgilendirmeyi unutmayın.

Hamillik döneminde genital siğil virüsünün etkileri;

  • Hamilelik döneminde genital siğiller boyutu büyüyebilir ve hamilelik dönemi boyunca sayılarında artış gözlemlenebilir.
  • Hamilelik döneminde de genital siğiller doğum sırasında hastanın sorun yaşamaması için tedavi edilebilir. Fakat genital siğiller tedavi sonra geri gelebilir.
  • Doğum sırasında genital siğil virüsü nadirende karşılaşılan bir durum olsa da bebeğe geçebilir. (HPV) Genital siğil tedavisi olunmaz ise virüs bebeğin boğazında veya cinsel organlarında enfeksiyona neden olabilir.
Genital siğillerin bulaş riski nedir?

Genital siğiller bazı hastalarda görünür halde olmayabilir. Fakat görünür halde olmayan siğillerde bulaş riskini taşır.Yani genital siğil virüsünün semptomları hastada görünmese bile yinede siğil virüsünü bir başka bireye bulaştırabilir. Bu sebeple hastanın  siğil tedavisi alması gerekir.

Genital Siğil Tedavisi Ankara, HPV TedavisiGenital siğil virüsleri nasıl bulaşır:
  • Cinsel temas yolu ile
  • İç çamaşırı ve kişisel hijyen eşyalarının paylaşımı
  • Genital siğil virüsüne sahip bir anneden nadirde gözlemlense bebeğe geçebilir.

Genital siğil virüsünü hangi yollardan bulaşmaz;

  • Öpüşme
  • Kişisel havlu paylaşımı
  • Çatal, kaşık ve klozet kapağından genital siğil virüsünü almazsınız.
HPV Genital siğil bulaş riskinden nasıl korunabilirim?
  • Cinsel temaslarda prezervatif kullanmak
  • Genital siğil virüsü için tedavi alıyorken cinsel temas da bulunmamak
  • Kişisel hijyen eşyalarınızı ve iç çamaşırlarınızı başka bir birey ile paylaşmayarak genital siğilin bulaş riskinden korunabilirsiniz.
Tedavi edilen genital siğiller tekrar geri gelir mi?

Genital siğillere insan papilloma virüsü (HPV) adı verilen bir virüs neden olur. Genital siğil virüsünün birden fazla türü vardır. Genital siğiller tedavi edildikten sonra bile cilt yüzeyinde görünümü kalabilir ve siğiller tekrar oluşmaya başlayabilir.Genital siğil virüsünü bir kere aldıysanız düzenli aralıklar ile kontrollerini yaptırmanız gerekir.

Genital siğiller kansere neden olur mu?

Genital siğil virüsleri kanser hücresi değildir ve kansere neden olmaz.

Kişi genital siğilinin olup olmadığını nasıl anlayabilir? Ne yapmalıdır?

Bazen genital siğiller görülemeyecek yerlerde, vajinanın içinde, servikste yada anüste olabilir. Ayrıca genital bölgede et beni benzeri deri renginde veya koyu renkte oluşumlar görülebilir.

 

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara Çankaya / ANKARA

Kavitasyon ile Bölgesel Zayıflama

Kavitasyon ile Bölgesel Zayıflama, Bölgesel incelme ve Selülit tedavisi  Beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesi, yağ yakıcı diyetler ve egzersiz, bazı durumlarda bölgesel…

Aşırı Terleme ve Tedavisi ve Yöntemleri

Aşırı terleme, normal terlemeye oranla vücudun atması gerekenden çok daha fazla sıvıyı dışarı atması rahatsızlığıdır. Vücutta en çok aşırı terlemeyle…

Leke ve Kızarıklık Tedavisi

2D Cilt Yenileme İle Leke Ve Kızarıklık Tedavisi Yaşla birlikte güneş, çevresel faktörler ve yapısal durumlardan dolayı yüzde oluşan lekeler…

Lazerle Tırnak Mantarı Tedavisi Ankara

Tırnak mantarı enfeksiyonu tüm deri hastalıklarının % 4-8’ini oluşturur. Mantarlar tırnaklarda dermatofit denilen mikroorganizmaların meydana getirdiği enfeksiyondur. Mantarlar karanlık ve…

Botulinum Toksin Nedir, Nasıl Uygulanır?

Botulinum Toksin içeriğine sahip ilaçlar uygulama yapılan kasın aktivitesinde geçici paralizi oluşturarak etki etmektedir. Toksin bir tür bakteri tarafından üretilir.…