Kaş Ekimi Ankara

kaş ekimi ankara, kaş ekimi, kaş ekimiKaş ekimi ameliyatı, kaşları kalıcı olarak doğal görünümüne döndürmeyi amaçlayan cerrahi işlemdir.

Kaş kaybına sebep olabilen nedenler şunlardır:

  • Genetik faktörler
  • Kaşın aşırı yolunması veya alınması
  • Yanıklar
  • Kazalar
  • Kaş üzerine yapılan dövmeler
  • Tiroid hastalıkları

Kaş ekimi, kaşların doğal görünümünü hastalara geri kazandırmayı amaçlar. Prosedür çok hassastır ve özellikle yerleştirme açısı ve yoğunluk gibi ayrıntılara dikkat edilmesini gerekir.

Kaş ve kirpik dökülmesi

Kaş Ekimi İçin Kimler Aday Olabilir ?

  • Kaşı genetik olarak hiç olmayan veya çok az olan erkek ve kadın hastalar.
  • Aşırı kopmuş kaşları, dövmeli kaşları olan erkek ve kadın hastalar.
  • Yanık, kaza veya ameliyat nedeniyle kaşlarında yara izi olan erkek ve kadın hastalar.
  • Kaş dökülmesine neden olan tiroid hastalıklarından etkilenen hastalar.
  • Estetik bir görünüm için kaşlarını şekillendirmek veya doldurmak isteyen erkek ve kadın hastalar.

Kaş Ekimi İçin Uygulanan Prosedür Nedir?

Saç ve sakal ekimine benzer şekilde, başın arkasındaki donör bölgeden alınan saç greftleri kaş bölgesine ekilir. Kaş bölgesi boyunca hastanın doğal görünümünü korumak için azami dikkat gösterilerek küçük kesi yerleri yapılır. Daha sonra donör bölgeden alınan greftler hassas bir şekilde kesi yerlerine ekilir. Kaş ekimi için greftlerin boyutu, şekli, yoğunluğu ve yerleştirme açısı çok önemlidir ve hastadan hastaya farklılık gösterir.

Kadın ve erkek hastalar farklı kaş yapısına sahiptir. Erkek hastalar daha kalın, daha geniş ve daha az kavisli kaşlara sahip olma eğilimindeyken, kadın hastalarda daha ince ve daha kavisli bir kaş yapısı vardır. Bazı ırkların diğerlerinden daha kalın kaşları olduğu için etnik köken gibi faktörler de kaş ekimi işlemi yapılırken dikkate alınmalıdır. Nakil edilen greft sayısı hastaya göre farklılık gösterebilir. Ancak ortalama olarak; her kaş için greft sayısı 100-150 arasında değişmektedir. Greftler kalınlık ve renk açısından özenle seçilir. Doğal inceliği korumak için kaşlara sadece 1s (1 kıl içeren folikül) greft ekilir. Kaş ekimi FUE tekniği ile yapılır.

Kaş Ekimi Ameliyatı Ağrılı Mıdır?

Hayır, işlem lokal anestezi altında yapıldığı için ağrısızdır. Kaş ekimi sonrasında cildiniz iyileşirken hafif ağrı hissedebilirsiniz. Böyle bir durumda ağrı kesici alabilirsiniz.

Kaş Ekimi Ankara İşlemi Ne Kadar Sürer?

Ameliyatın tamamlanması yaklaşık 2-3 saat sürer.

Yeni Ekilen Kaşlara Nasıl Bakılmalıdır?

  • Ameliyattan sonraki ilk gün ekilen kaşlara dokunulmaması gerekir.
  • Yüz yıkanırken ilk hafta; ekilen bölge suyla hafifçe yıkanarak veya ekilen greftlerin yönünde ıslak bir parmakla nazikçe silinerek temizlenebilir.
  • Suyun basıncı greftleri yerinden çıkarabileceğinden doğrudan duşun altına girilmemelidir.
  •  10 gün sonra yüz normal şekilde yıkanabilir.

Kaş Ekiminin İyileşme Süresi Ne Kadardır?

Cilt iyileşmeye başladığında ameliyattan sonraki ilk birkaç gün içinde kabuklar oluşur. Kabuklar 1 hafta sonra dökülmeye başlayacaktır. Onlar kazınmamalıdır, bunun yerine doğal olarak düşmelerine izin verilmelidir. Birkaç hafta boyunca ekilen bölgedeki kızarıklık kaybolur.

Ekilen Kaşlar Ne Zaman Çıkmaya Başlar?

Kaş ekiminde iyileşme süreci diğer estetik işlemlere göre daha hızlıdır. Ekilen kaşlar 2 ay sonra büyümeye başlar ve zamanla sürekli olarak yoğunlaşır.

Kaş Ekiminin Kesin Sonuçlarını Ne Zaman Görüyorsunuz?

Sonuçlar en iyi 6-8 ay sonra görülür, çünkü çoğu ekilen kaşın büyüdüğü zamana denk gelmektedir. Tam sonuçlar 1 yıl sonra görülecektir.

Kaş Ekiminde Doğal Sonuçlar Mümkün Mü?

Doktor kaş estetiği konusunda tecrübeli ve yetenekliyse sonuçlar tamamen hastanın yüzüne uyum sağlayacak ve doğal görünecektir. Ancak normal kaşlara göre daha uzun çıkabildikleri için kaşların sık sık kısaltılması gerekmektedir.

Ekilen Kaşlar Kalıcı Mı?

Evet, ekilen kaşlar ömür boyu ekildikleri bölgede kalır.

Kaş Ekiminden Sonra Kaşlar Uzar Mı?

Kaş ekiminde kullanılacak kıl kökleri genellikle kafa derisinden alınır ve kaş bölgesine ekilir. Kaşlarda çıkan kıllar kafa derinizden alındığı için kaş bölgesinde uzamaya devam eder. Kaş ekiminden sonra kaşlarınıza istediğiniz uzunluğu vermek için düzenli olarak düzeltmeniz gerekebilir.

 

Kaş Ekimi Ankara, Kaş ekimi
Kaş ekimi işlemi öncesi ve 6 ay sonrası

 

Kaş Ekimi ile Microblading Arasındaki Fark Nedir?

Hem kaş ekimi hem de microblading, dökülen kaşlarınızın dolgun ve güzel görünmesini sağlayan kozmetik işlemlerdir. Microblading , birkaç yıl sürebilen yarı kalıcı bir kozmetik bir dövme şeklidir.

Kaş nakli, saç köklerini kafa derinizden kaşlarınıza taşıyarak yapılan kalıcı ve daha doğal kozmetik cerrahi bir uygulamadır. Kaş naklini bu konuda uzmanlaşmış bir hekim ile görüşerek yaptırabilirsiniz.

Ankara Kaş Ekimi

Doç. Dr. Civas ve ekibi, hastanın yüz hatlarını göz önünde bulundurarak kaşları tasarlama sanatını en iyi şekilde icra etmektedirler. Uygun cerrahi teknik ve tecrübe ile doğal görünümlü kaşlara sahip olmak mümkündür.

Kaş Ekimi 2024 Fiyatları

Ekim yapılacak bölgede ki seyrelmeye ve ihtiyaç duyulan graft sayısına göre değişiklik göstermektedir. Her hasta için alınacak graft sayısı aynı olmayacağı için kaş ekimi yaptıran diğer hastaların yorumları ile tahmini fiyat belirlemek doğru bir yaklaşım olmaz. Kaş ekimi 2024 fiyatları hakkında bilgi alabilmek için bizimle Whatsapp üzerinden fotoğraflarınızı yollayarak iletişime geçebilir. Kaş ekimi için  net fiyat bilgisini ücretsiz olarak alabilirsiniz.

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA

Lazer Epilasyon Hakkında Merak Edilenler

Lazer epilasyon öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? 2 hafta öncesine kadar kıllar alınmamalıdır. Çok uzamış kıllar jiletlenmelidir. 15 gün…

Porto Şarabı Lekesinin Tedavisi

Porto şarabı lekelerinin çoğu ya doğumda mevcuttur ya da doğumdan sonraki birkaç ay içinde ortaya çıkarlar. Leke erken evrelerinde genellikle…

Botulinum Toksini Nedir?

Clostridium botulinum bakterileri tarafından üretilen Botulinum toksini piyasada Botoks veya Botox olarak adlandırılmaktadır.Botulinum adı, Latince botulus (sosis) kelimesinden türetilmiştir. Botulinum…