Lazerle Kılcal Damar Tedavisi

Kılcal Damar Çatlaması – Yüzde Kılcal Damar Çatlaması

Kılcal Damar Tedavisi, Kılcal damar tedavisi ankara, Ankara kılcal damar tedavisi, Kılcal DamarKılcal Damarlar, genişlemiş ve yüzeye yakın damarlar olarak adlandırılır. Kılcal damarların çeşitli faktörlere bağlı olarak,  cilt yüzeyinde kırmızı örümcek ağı gibi ya da küçük kırmızılıklar şeklinde görünmesine kılcal damar çatlaması denir. Vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabildiği gibi daha çok yüz ve bacaklarda rastlanır.

Yüzde kılcal damar çatlamaları beraberinde yüz kızarıklıklarını getirmektedir; bu durum toplumda sık rastlanan istenmeyen bir sorundur. Bacaktakiler ise meslek gruplarına göre farklılık gösterir ve buna değerlendirilebilir.

İyileşme genellikle hastanın durumuna göre 2 – 4 hafta arasında değişmektedir.  Lazerle kılcal damar tedavileri ise 4 – 6 hafta aralıklarla yapılmaktadır. Tedavi esnasında güneşten kaçınılmalıdır; sonrasında ise güneş koruyucu kullanılması önerilmektedir. Genellikle sağlık açısından bir sıkıntı oluşturmazlar.

Kılcal Damarların Oluşum Sebepleri Nelerdir ve Kullanılan Yöntemler Nelerdir ?

Lazerle Kılcal Damar Tedavisi Kılcal Damar Çatlaması – Yüzde Kılcal Damar ÇatlamasıSebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, kalıtımsal faktörler, gebelik, travma, yaşlanma, güneş hasarı, ayakta durmayı gerektiren işler, şişmanlık, selülit, gebelik, ağır kaldırmak, sıkı ve dar giyinmek, su tüketiminde azalma, yüksek ökçeli ayakkabı  ve hormonsal faktörlerin kılcal damar çatlamalarına sebep olduğuna inanılmaktadır.

Kadınların %40’ından fazlasında kılcal damar formlarının çeşitli tipleri görülebilmektedir. Kadınlar için istenmeyen bir kozmetik durum olup varis açısından hastaların değerlendirilmesi gerekir. Bacakta ödem, kaşıntı, gece krampları ve yorgunluk belirtileri olabilir.

Kılcal damar tedavisi yıllarca skleroterapi ve radyofrekans sistemleri ile tedavi edilmiştir. Ancak son yıllarda lazer sistemleri etki ve yan etki profili açısından daha yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Lazer uygulamasında daha az ağrı hissedilmektedir. Yine de ağrı eşiği düşük olan kişilerde anestetik krem yada ağrı kesici kullanılabilir. Diğer bir yöntem ise soğutma yöntemidir. Soğutma; başlıkta yada dışardan soğutma şeklinde olabilir.

Skleroterapi ile kalıcı leke ve iz oluşması gibi komplikasyonlar özellikle damar çapı küçüldükçe ilacın deri dışına çıkması ile oluşmaktadır. Radyofrekans, elektrokoter ve TC 3000 metot ile seanslar oldukça uzun sürmesi ve ağrılı olması kılcal damar tedavisindeki kısıtlamalar arasında yer alır.

Kılcal Damar Çatlaması Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

Kılcal Damar Çatlaması Neden Olur?

Başlıca sebepleri; ciltte hassasiyet, aşırı güneş hasarı, doğum kontrol hapları, yaşlılık ve genetik faktörler, hormonsal tedavi metotları, kortizonlu kremlerin uzun süre kullanılması ve hematojik hastalıklar kılcal damarın çatlamasına sebep olabilir.

Kılcal Damar Çatlaması Hangi Bölgelerde Olur?

Vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Fakat en sık görülen yerler; bacak, yüz (burun yanı, yanak) ve kalçadır.

Kılcal Damar Çatlamasının Belirtileri Nelerdir?

Başlıca belirtileri; oluşan pembelik ve kızarıklık, mor, mavi yada kırmızı renkte deri yüzeyinde meydana gelen oluşumlardır.

Bacakta Kılcal Damar Çatlaması Neden Olur?

Bacakta kılcal damar çatlamasının nedenleri; östrojen hormonu, ailesel yatkınlık, ayakta durmak, şişmanlık, yüksek topuk, dar pantolon nedenler arasındadır.

Yüzdeki Kılcal Damarın Sebepleri Nelerdir?

Ciltte hassasiyet, aşırı güneşe maruz kalma, rozasea hastalığı, metabolik ve romatizmal rahatsızlıklar, kortizonlu kremler, alkol, genetik hastalıklar sebepler arasındadır.

Kılcal Damar Tedavi Edildikten Sonra Tekrarlar Mı?

Kılcal damar bulunan yerler tedavi edildikten sonra kaybolur. Ancak, tedavi edilen kılcal damarların çevresindeki kılcal damarlarda da varis oluşabilir. bu durumda tedaviye devam edilir.

Kılcal Damar Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kılcal damar tedavisi uzun yıllar skleroterapi ve radyofrekans sistemleri ile tedavi edildi. Ancak son yıllarda lazer sistemleri kılcal damar tedavisinde oldukça etkili olmaya başlamıştır. Yan etkileri oldukça düşük olduğu için yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Lazer uygulamasında daha az ağrı hissedilir. Ancak ağrı eşiği düşük olan kişilerde anestezik krem ​​veya ağrı kesici kullanılabilir. Soğutma yöntemi ile de ağrı hissi azaltılır. Soğutma; başlıkta  veya dışardan soğutma şeklinde olabilir.

lazerle kılcal damar tedavisi

Uygulama Yapılmadan Önce Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

Tedaviden önce vücutta herhangi bir krem, losyon var ise temizlenmelidir. İşlem yapılacak bölge tamamen temiz olmalıdır.

Uygulama Yapıldıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

Kılcal damar çatlaması tedavisinden sonra; güneşe maruz kalmamak adına güneş koruyucu kullanılmalıdır. Doktorunuzun önerisi doğrultusunda krem uygulanabilir.

Uygulama Sonrası Kaç Günde İyileşme Sağlanır?

Ağrı şikayeti çok azdır. Yapılan alanlarda hafif kabarma ve kızarıklık görülebilir. Bazen birkaç gün sürecek küçük kabuklanmalar olabilir ancak bu şikayetler birkaç günde geçer, uygulama yapılan bölge güneş koruyucu krem ile korunmalıdır.

Tedavi Esnasında Ağrı Hissiyatı Var Mıdır?

Tedavi esnasında geçici olarak anlık, ısıdan kaynaklı ağrı hissiyatı olabilir fakat katlanabilen bir ağrı olup lazer soğutucu başlığı ile ağrı minimize edilebilir.

Tedavi Sonrası Seans Aralıkları Ne Olmalıdır?

Kılcal damar çatlaması tedavisi bölgeye göre 4-6 hafta arası değişmektedir.

Lazerle Kılcal Damar Tedavisinden Sonra Hemen Sonuç Alınıyor Mu?

Hemen sonuç alınır. İşleme bağlı olarak kızarıklık görülebilir. 4-6 hafta içerisinde tamamen yok olur.

İşlem İçin Kullanılan Lazer Cihazları Nelerdir?

Kılcal damar çatlamaları için Nd:YAG lazer (1064 nm) kullanılır.

Cilt Kızarıklığı İle Aynı Anda Uygulanır Mı?

Evet ikisi aynı anda uygulanabilir. Herhangi bir sakıncası yoktur, ciltte tahribat bırakmaz.

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA

Botulinum Toksinin Etki Süresi Ne Kadardır?

Botulinum toksin, kasların çalışmasını sağlamak için sinir sinyalleri veren reseptörlere bağlanarak çalışır. Ancak, vücudumuz her zaman yeni reseptörler ve nörotransmitter…

Botoks İle Cilt Gençleştirme

Botoks ile Cilt Gençleştirme Botoks ile cilt gençleştirme enjeksiyonları uygulamayı tercih eden hastalara daha genç bir görünüm kazandırmak için yüz…

Cilt Yenileme Tedavi Yöntemleri

Yüz Cilt Yenileme ile daha iyi bir cilde sahip olabilir miyim? Evet. Yaşlanma veya diğer hasarlara bağlı oluşan yüz cildi…

Botoks İçin İdeal Yaş

Botoks İçin İdeal Yaş Sağlık ve estetikte her hasta ayrı ayrı değerlendirilmeli ve uygun tedavi yöntemi seçilmelidir. Botoks için yaş…

Ankara Burun Dolgusu

Ameliyatsız Burun Estetiği Rinoplasti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey Ameliyatsız burun estetiği  rinoplasti, sıvı rinoplasti olarak da adlandırılır. Burnunuzun yapısını…

Dermapen Tedavisi Ankara

Zamanla yüzümüzde ifade çizgileri biriktirerek yaşlanma belirtilerini göstermeye başlarız. Çevre kirliliği, yaşam tarzı ve alışkanlıklarımız cilt yaşlanmasını genetik faktörlerle birlikte…