Lazer Epilasyon Uygulamaları

Lazer epilasyon için hangi sistemi önerirsiniz, Ankara Lazer EpilasyonLazer Epilasyon Uygulamaları; Lazer epilasyonu istenmeyen tüylerimizden kurtulabilmemizi sağlayan bir teknoloji olarak tanımlayabiliriz. Lazer epilasyon farklı dalga boylarındaki ışığın bir demet haline getirilmesi ve farklı amaçlarla kullanılmasını sağlayan bir teknolojiyi içerir.

Lazer epilasyon sırasında, lazer cihazı kıllardaki pigment (melanin) tarafından emilen bir ışık yayar. Bu ışık enerjisi ısıya dönüşerek kıl köklerine hasar verir. Bunun sonucunda, tekrarlayan epilasyon seansları ile vücudumuzdaki istenmeyen kıllardan kurtulmamız sağlanır. Lazer epilasyon daha çok açık tenli ve koyu renkli kıllara sahip kişilerde etkili olmakla birlikte, gelişen teknolojik sistemler sayesinde tüm cilt tiplerinde de başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Medikal estetikte de yoğun olarak kullanılan lazer teknolojisi, epilasyon işlemlerinin daha kısa sürede, daha yüksek sonuçlara ulaşan ve daha ağrısız işlem yapabilmesine imkan tanıyan bir teknoloji olması, sizlerin bu teknolojiyi tercih etmesindeki en önemli nedenlerden biridir. Bununla birlikte bir çok lazer sistemleri içinden, “Hangi lazer sistemini tercih etmeliyiz?” sorusu akla gelebilir. Bu soruyu cevaplamaya çalışalım.

Ankara Lazer Epilasyon

Yüz Lazer Epilasyonu

Lazer epilasyon için hangi sistemi önerirsiniz?

Lazer epilasyon  için hangi lazer sisteminin seçileceği; hastanın cilt rengi, kıl tipi ve epilasyonun yapılacağı vücut bölgesine göre belirlenmelidir. Kullanılan dalga boylarının yanı sıra lazer cihazının teknolojisi de kıl kökünü hedefleyebilecek özellikte olmalıdır. Sonuç olarak hastaya özgün olarak seçilmiş dalga boyu ve teknolojisi yeterli lazer sistemi ile daha kısa seans sayıları mümkün olup etkili ve güvenli lazer epilasyon yapılabilir.

 

Vücudunuzda bulunan istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan lazer epilasyon yapmak için kullanılan farklı lazer sistemleri mevcuttur.  Bu lazer sistemlerinin özelliklerini kısaca açıklamaya çalışalım.

IPL Lazer ile Epilasyon

IPL denilen sistem, aslında lazer olmayıp yoğun atımlı  ışık kaynaklarıdır. Belli aralıkta dalga boyuna özgün olmadığından kullanımı ve güvenilirliği, lazer sistemlerine göre risk gözetmektedir. IPL epilasyon bronz tende güvenli değildir, çünkü ciltteki her türlü yapıyı hedef alan geniş spektrumlu ışık kullanır. IPL kullanım açısından zor bir alet olduğu için epilasyon için pek tercih edilmez. Çiller ve kahverengi lekelerde etkili ve diğerlerinden daha ucuz bir cihazdır.

En iyi lazer epilasyon cihazı hangisidir, Ankara Lazer EpilasyonAlexandrite Lazer ile Epilasyon

Alexandrite lazer sistemi, çok hızlı ve etkili olduğu için epilasyon tedavilerinde en çok tercih edilen lazer cihazıdır. Lazer atımındaki hızı ve tedavi nokta boyutlarının büyük olması nedeniyle geniş alanlarda hızlı tedavi sağlayabilir.

Alexandrite lazer 855 nanometre dalga boyuna sahip lazerdir. Orta ve açık cilt renklerinde kullanılan lazer dalga boyudur. Yüz bölgesi ve koyu ciltler ile ince kıllarda daha az etkiye sahiptir ve yanıklara sebep olma riski nedeniyle alex lazer kullanılmaz.

Yaygın olarak bilinen markalar Candela, Cynosure ve Cutera tarafından üretilen Excell HR dir.

Diod Lazer ile Epilasyon

Koyu renkli cilt tonlarında epilasyon için FDA tarafından iki dalga boyu onaylanmıştır. Bunlar diyot (810nm) ve Nd: YAG (1064nm) lazer epilasyonu sistemleridir. Diod lazer yeni bir sistemdir ve sonuçları ile ilgili araştırmalar henüz yeterli olmamakla birlikte çalışmaları devam etmektedir.

Diod Lazer, Cilt tipi 2, 3 ve üstü tüm cilt tipleri için uygun bir cihazdır, uzun dalga boyu sayesinde daha derinlere inip kıl köklerini tahrip edebilir. Koyu cilt tiplerinde oldukça etkili olduğu ileri sürülmektedir. Fakat oldukça yeni olduğu için Alexandrite ve Nd yag sistemlerinden iyi olduğunu söyleyemeyiz.

NdYag Lazer ile Epilasyon

Nd-yag Lazer 1064 nanometre dalga boyuna sahip lazerdir. Bronz cilt ve koyu renk ciltlerde kullanılabilen dalga boyudur. Deride yanık ve leke oluşturmadan istenilen enerjilere çıkılabileceği tecrübe edilmiştir. İnce kıllar ve yüz cildi için ayrıca doğru seçim olacaktır.

Diyot Lazer İle Alexandrite Lazer Arasında Ne Fark Vardır?

Diyot lazer ve alexandrite lazer, epilasyon ve diğer tıbbi kozmetik uygulamalarda sık kullanılan lazer çeşitleridir. Her ikiside istenmeyen tüylerin yok edilmesi için kullanılır, fakat teknik olarak bazı farklılıkları vardır.

  1. Dalga boyları farklıdır. Alexandrite lazer, 755 nanometre, diot lazer 810 nanometre dalga boyundadır. Bu farklılık lazerin eriştiği cilt derinliği ve kıl köküne ulaşma yeteneğini etkiler.
  2. Alexandrite lazer, açık tenli ve koyu kıllara sahip kişilerde daha etkiliyken, diot lazer, tüm cilt tiplerinde etkilidir.
  3. Her iki lazer tipi uzmanlar tarafından güvenli olduğu kabul edilir, ancak uygulayıcının cilt tipine uygun lazerle çalışmayı bilmesi önemlidir.
  4. Alexsandrite lazerler, daha açık cilt rengi ve koyu kıl rengine sahip kişilerde son derece etkili ve aynı zamanda çok çeşitli tedaviler için de kullanılmaktadır.
  5. Diot lazere göre, Alexandrite lazer daha hızlı tedavi seanslarına ve hızlı sonuçlara olanak sağlayabilir.
  6. Seans aralarındaki cilt görünümü alexandrite lazer cihazında daha iyi yumuşak ve püsrüssüz bir durumdadır, diğer seansa kadar rahatsız bir durum oluşmaz.

Hangi Lazer Cihazı Daha İyidir?

Hangi lazer cihazını daha iyi olduğu, hangi lazerin sizin için en uygun olduğunu belirlemek için bir dermatolog veya lazer epilasyon yapan bir estetisyen ile görüşmeniz gerekir. Kişisel özellikleriniz ve ihtiyaçlarınız göz önünde bulundurularak size en uygun lazer sistemi ile tedaviniz yapılır.

Yaz Aylarında Bronz Tene Lazer Epilasyon Yapılır Mı?

Yaz aylarında bronz tene lazer epilasyon yapılması çok tercih edilmez. Lazer yapılan bölge fazla güneşe maruz kaldığı takdirde yanık ve lekeler oluşabileceğinden bu risk göze alınmaz. Ancak derin nanometreye sahip olan ND:YAG Lazer sayesinde esmer ve siyah tenlere ,bronz tene sahip kişilerde uygulama yapılabilir.

Lazer Epilasyona Başlama Yaşı Kaç Olmalıdır?

Lazer epilasyon tedavisine başlama yaşı genellikle ergenlik döneminden sonra önerilir. Ergenlik öncesi çocuk için bazı psikolojik sorunlar oluşuyorsa 14 -16 yaşlarında epilasyona başlanabilir. Fakat olması gereken 18 yaşından sonra, hormon seviyelerinin stabilize olmasıyla daha iyi sonuçlar alınabilecek lazer epilasyon tedavisine başlanabilir.

Lazerle Tüyler Kaç Seansta Biter?

Herkesin fiziki yapısı ve kıl yapısı farklı olduğundan seans süresi kişiden kişiye göre değişir. Koltuk altı, bacak ve genital bölge için ortalama seans süresi 4-8 seans, yüz, kol, sırt bölgeleri için bu süre ortalama 6-12 seanstır.

Esmer Tenlere Epilasyon Yapılır Mı?

Esmer tenli insanlara doğru cihaz tercih edildiği sürece lazer yapılabilir. Esmer tenli insanlara lazer yapılırken Nd:YAG lazer tercih edilmelidir. Her cihazla yapılmamasının sebebi ise; lazer, melanin pigmentinin ışığı emmesiyle gerçekleşir ve esmer tenli insanlar daha çok melanine sahip olduğu için yanma, kabarma gibi şeylerin olma ihtimali vardır. Bu riski yaratmayan tek cihaz olan Nd:YAG lazer kullanılmalıdır.

Lazerle Epilasyon Yaptıran Bayanların Yumurtalıkları Zarar Görür Mü?

Lazer epilasyonun yumurtalıklara zarar verdiğine dair bir bulgu yoktur. Epilasyonda uygulanan ışıklar sadece orta deriye kadar ulaştığından deri altında ve iç organlara yayılması söz konusu değildir.

İğneli Epilasyon ve Lazer Epilasyon Arasındaki Fark Nedir?

İğneli epilasyon sürecinde cildinize ince bir iğne batırılır. Bu iğne tam tüy köküne batırılmalıdır. Daha sonra az seviyede elektrik enerjisi verilir ve tüy kökü parçalanarak tüy yerinden çıkarılır. Bu işlem her tüy kökü için tek tek yapılır. Elektrosisin en büyük avantajı her renkte tüy ve cilt tipine uygulanabilmesidir.

Lazer Epilasyon Sonrasında İz Kalır Mı?

Lazer epilasyon uygulaması sonrasında kızarıklık görülmesi beklenen bir durumdur. Normalde uygulamayı takip eden birkaç saat içinde tamamen sona ermesi gerekir. Ancak duyarlı ciltlerde veya fazla doz verilen ciltlerde hafif kızarıklık benzeri bir tablo görülebilir. Bu durum 1-2 günlük tedavi ile iz kalmadan düzelir. Lazer epilasyon sonrası kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi, kalıtımsal pigmentasyon sorunu bulunması gibi özel durumlarda ciltte açık veya koyu renklenmeler görülebilir. Genel olarak bu vakalar geçicidir ve vakit içinde geride hiçbir iz bırakmadan kaybolur.

Lazer epilasyon sistemleri, renk üzerinde etkin çalışan sistemlerdir. Bu durumu genel olarak şu şekilde açıklayabiliriz; Cilt renginiz ne kadar beyaza yakın renge sahip ise o kadar yüksek enerji kullanarak uygulama yaptırabilirsiniz, bu da sonuç etkinliğinizin daha yüksek olacağını gösterir. Uygulama yaptırdığınız bölgelerdeki tüylerinizin rengi ne kadar siyaha yakın renkte ise uygulama sonuçlarınızın başarısı o kadar yüksek olur.

Lazer epilasyon uygulamalarında en önemli noktalardan birisi, cilt tipinizin doğru tespit edilerek sizin cildinize uygun enerji düzeyinin belirlenmesi ve uygulanmasıdır. Bunun belirlenmesi ve cildinizde uygulama sonrasında kalıcı bir hasar riski ile karşı karşıya kalmamak için, Uzman doktorların kontrolünde gerçekleştirilen uygulamaları tercih etmeniz gerekmektedir.

Lazer epilasyon uygulamalarındaki nihai hedef; cildinize kalıcı bir zarar vermeden istenmeyen tüylerinizden büyük oranda kurtulmanızı sağlamaktır.

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA

Paris Işıltısı Ankara

Paris Işıltısı Nedir? Paris ışıltısı, diğer bilinen adıyla NCTF-135 HA cilt güçlendirme ve yenileme yani anti-aging amacıyla kullanılan bir mezoterapi…

Burun Estetiğinde Ameliyat mı Dolgu mu?

Bu sorunun cevabını hastanın kendi kendine yanıtlaması mümkün değildir. Konu ile ilgili doktorun ayrıntılı muayenesi sonucunda burnun anatomik yapısına bakılarak…

Kılcal Damar Tedavisi Ankara

Kılcal Damar Nedir? Cilt yüzeyine yakın olan geniş damarlara kılcal damarlar denir. Kılcal damarlar vücudumuzun her yerinde olmakla beraber yüz…

Mevsimsel Saç Dökülmesi

Mevsimsel Saç Dökülmesi İlkbahar ve Güz Döneminde Saç Dökülmesi Neden Olur? Normal koşullarda bir kişide genellikle günde 50 ile 100…