Yüz Dolgusu Ankara

Yüz Dolgu Maddeleri

Yüz dolgu maddeleri, kırışıklıkların görünümünü azaltmak ve yaşla birlikte azalan yüz dolgunluğunu geri kazanmak için yüzün çizgilerine, kıvrımlarına ve dokularına enjekte edilen maddelerdir. Bu enjekte edilebilir maddelere dermal dolgu maddeleri denir.

Dermal dolgu maddeleri, gülümseme çizgilerini hafifletmek, yanakları ve dudakları dolgunlaştırmak, akne izlerini düzeltmek için kullanılır. Dolgu maddelerinin büyük çoğunluğu vüvut tarafınan emilebilir doğal maddelerdir. Bu nedenle, ürüne ve kişiye bağlı olarak 12-18 ay arasında geçici sonuçlar sunarlar.

Yaygın olarak kullanılan dolgu maddeleri şunları içerir:

Hyaluronik asit (HA)

Bu jel benzeri madde doğal olarak vücutta bulunur. Cildi “dolgunlaştırmak”, yanaklar gibi yerlere hacim eklemek ve özellikle göz, dudak ve alın çevresindeki kırışıklıkları yumuşatmak için kullanılır. Vücut hiyalüronik asidi zaman içinde yavaş yavaş yeniden emdiği için, sonuçların  ortalama kalıcılığı 6 ila 12 aydır.

Kalsiyum hidroksilapatit (CaHA)

Bu dolgu maddesi kalsiyum (mikroskobik parçacıklar şeklinde) kullanır ve daha sonar deri altına  enjekte edilebilen bir jele eklenir. Jel, HA’dan daha kalın bir kıvamdadır. Bu özellik dolgu maddesinin derin kırışıklıklar için daha uygun olmasını sağlar. Ortalama kalıcılık süresi 12-18 aydır.

Poli-L-laktik asit

Bu biyolojik olarak parçalanabilir asit, kırışıklıkları “doldurmak” yerine cildin kendi kollajen üretimini teşvik etmeye yardımcı olur. Bu cilde sıkılık verir ve kırışıklıkların görünümünü azaltır.

Polimetilmetakrilat (PMMA)

Bu dolgu maddesi, küçük toplar (mikroküreler denir) ve cildi dolgunlaştıran kollajenden oluşur. Plastik ve Estetik Araştırmalar dergisindeki bir makaleye göre bazı konuların olduğu bilinmektedir. Her ne kadar bu tür dolgular kalıcı olarak görülse de, sonuçları beş yıl sürmektedir. Ancak genellikle doktorların ilk tercihi değildir. Estetik’te yayınlanan araştırmaya göre, uzun etkili dermal dolguların enfeksiyon ve nodüller gibi daha yüksek komplikasyon oranları vardır.

Otolog yağ enjeksiyonları (yağ aşılama)

Bu teknik, vücudunuzun kalçalar gibi kısımlarından yağ alır ve doldurmak için yüz bölgelerine enjekte edilir. Bu yağ tipik olarak vücuttaki liposuction kullanılarak vücuttan çıkarılır; bu prosedür, yağın ciltteki insizyonlardan geçirilen içi boş bir tüp yoluyla vücuttan vakumlanmasıdır. Bu prosedür sedasyon gerektirir ve iyileşmek için bir veya iki haftaya ihtiyacınız olabilir. Çoğu durumda, yağ greftleme uzun süreli sonuçlar sağlar.

Yüz dolgu maddelerinin yan etkileri

Yaygın yan etkiler

Enjeksiyon bölgesinde meydana gelme eğilimi gösteren yaygın yan etkiler aşağıda maddelenmiştir. Yaygın olarak gözlemlenen yan etkilerde ortalama 7 ila 14 gün içinde iyleşme gözlemlenir.

  • Kızarıklık
  • Şişme
  • Ağrı
  • Morarma
  • Kaşıntı
  • Döküntü

Güvenlik önlemleri

  • Yüz dolgu maddeleri genellikle güvenli olmakla birlikte, bu adımları uygulamak güvenliğinizi sağlamaya yardımcı olabilir:
  • Dolguyu enjekte etmek için lisanslı, iyi eğitimli ve deneyimli bir tıp uzmanına (deneyimli bir dermatolog veya plastik cerrah) danışın.
  • Kullanılan dolgu maddesinin FDA onaylı olduğundan emin olun.
  • Doktorunuza aldığınız tüm ilaçlar ve takviyeler hakkında bilgi verdiğinizden emin olun.

Aşağıdaki durumlarda dolgu maddesi kullanmayın:

  • Cildinizde herhangi bir nedenle iltihaplanma varsa (örneğin, döküntü, aktif akne, kurdeşen vb. varsa) Kanama bozukluğunuz varsa
  • Hamileyseniz veya emziriyorsanız
Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA

2022 Saç Ekimi Fiyatları Ankara

Saç Ekimi Fiyatları 2024 Ankara Saç Ekimi fiyatları 2024 yılında yine klinikler arasında değişkenlik gösterecektir. Fiyattan daha önemli olan öncelikle…

Biotin ve Saç Dökülmesi

Laboratuvar testlerinde kanıtlanmadan saç ve tırnak hastalıklarının tedavisinde biotin kullanılması problemlere yol açabilir… Son yıllarda saç dökülmesi için destekleyici tedaviler…

Çatlak Tedavisi Ankara

Çatlaklar Nedir ve Nasıl Oluşur? Çatlaklar, cildimizin içinde doğal olarak bulunan ve derimizin esnemesini sağlayan elastinin zamanla beraber hasar görmesi…

Botulinum Toksin ile Migren Tedavisi

Botulinum toksin ile migren tedavisi için önemli adım tetikleyen noktalarının tespit edilmesidir. Bu bağlamda atakların başlangıç noktaları hakkında hastadan alınan…