Subsizyon ile Akne İzlerinin Tedavisi

Subsizyon tekniği ile akne izinin altında yer alan fibroz bağlar özel iğneler ile koparılır. Subsizyon, deri altı kesiksiz cerrahi olarak da bilinir. Ek olarak tedaviyi izleyen iyileşme aşaması zamanla yara izi görünümünün kolajen büyümesini, onarımını ve gelişimini uyarır.

Hangi tür izler subsizyon tedavisi için uygundur?

Subsizyon tedavisi için skar tipi, skar derinliği, cilt tipi ve aknenin duruş süresi hesaplanarak bir değerlendirme yapılmaktadır.

Subsizyon tedavisinin uygulandıgı durumlar;

  • Yuvarlanan akne izleri
  • Suçiçeği izleri
  • Yaralanma veya ameliyat sırasında gerilebilir izler
  • Derin kırışıklıklar

Subsizyon için kimler uygun değildir?

Subsizyon, aktif cilt enfeksiyonu olan kişilerde ve hipertrofik ve keloidal izleri gibi anormal cilt izlerine karşı hassas olan bireylerde uygulanamaz. Kan inceltici kullanıyorsanız veya bir kanama bozukluğunuz varsa işlem sırasında ve sonrasında kanama riskini artırır; bu nedenle işlemin yararlarına karşı riski azaltmak için konsültasyon gerekir.

Subsizyon ile sivilce izlerinin tedavisi nasıl yapılır?

Klinik bazlı bir uygulama olan subsizyon tedavisi lokal anestezi altında yapılmaktadır. Cildiniz önce temizlenir ve izler cerrahi bir kalemle çizilir. Cildi uyuşturmak için lokal anestezi uygulanır. Skar tipine uygun iğne seçildikten sonra iğne derinin altındaki yara dokusu bantlarını kırmaya yönelendirilir. İğneler cildi aşağı doğru bağlayan yara dokusunu parçalar.

Ağrılı bir işlem midir?

Tedavi lokal anestezi altında uygulanır. İşlemden hemen sonra 2-3 gün süren bir kızarıklık ve şişme durumu beklenmektedir. Ağrı işlem sonrası minimaldir. Morarma işlemden sonra görülebilir ve iyileşme cilt tipinize bağlı olarak 7-10 gün içinde gerçekleşir.

Kaç seansa ihtiyacım var?

Seans sayısı skar yeri, skar derinliği ve cilt tipine göre değişiklik göstermektedir. Genellikle yaklaşık 4 hafta arayla olmak üzere 2-4 seans arasında gerçekleştirilmektedir.

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA

Gummy Smile Tedavisi

Gummy Smile Nedir? Gummy smile tedavisi hakkında bilgi vermeden önce  Gummy smile nedir? sorusunu cevaplamak gerekir. Konuşurken ve gülerken diş…

COVID-19 Sonrası Saç Dökülmesi Olur Mu?

Koronavirüs Hastalığı Sonrası Saç Dökülmesi (Sars-CoV-2 Telogen Effluvium) SARS-COV-2 virüsü vücuttan ayrıldıktan sonra da uzun süre etkileri devam edebilmekte veya…

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik dermatit toplum genelinde yaygın olarak gözlemlenen bulaşıcı özelliği olmayan bir cilt problemidir. Saçlı kafa derisine tutunan…

Yara İzi (Skar) Nedir?

Ankara Yara İzi Tedavisi (Skar Tedavisi) Nasıl Yapılır? Cildinizde bir yaralanma olduğunda, vücudunuz yaranızı doğal olarak onarır. Yaranın derinliği vücudunuzun…

Botulinum Toksin Nedir, Nasıl Uygulanır?

Botulinum Toksin içeriğine sahip ilaçlar uygulama yapılan kasın aktivitesinde geçici paralizi oluşturarak etki etmektedir. Toksin bir tür bakteri tarafından üretilir.…