Lazer Epilasyon Tedavisi Nedir?

Lazer Epilasyon Tedavisi Nedir?

İstenmeyen tüyleri azaltmak için kullanılan konsantre bir ışık demeti olan lazerin epilasyon tedavisinde kullanılmasına Lazer Epilasyon tedavisi denir.

Lazer epilasyon sırasında lazer, kıldaki pigment tarafından emilen bir ışık yayar. Bu ışık enerjisi ısıya dönüşür ve bu da derideki kıl üreten keselere (saç folikülleri)  hasar verir.  Bu zarar kıl büyümesini engeller veya geciktirir.

Yaygın tedavi yerleri arasında bacaklar, koltuk altları, üst dudak, çene ve bikini bölgesi bulunur. İstenmeyen tüyleri , göz kapağı veya çevresindeki bölge dışında hemen hemen her alanda lazer epilasyon ile tedavi etmek mümkündür.

Saç rengi ve cilt tipi, lazer epilasyon tedavisinin başarı oranını etkiler. Lazer epilasyonda temel ilke, lazer enerjisinin kıla rengini veren koyu renkli pigment tarafından tamamen emilirken aynı anda cilt pigmentinin korunması gerektiğidir. Bu nedenle, kıl ve cilt rengi (koyu saç ve açık ten) arasındaki kontrast en iyi sonuca ulaşmamızı sağlar.

Kıl ve cilt rengi arasında çok az kontrast olması durumunda, cilde zarar verme riski artar, ancak lazer teknolojisindeki gelişmeler, lazer epilasyonunu daha koyu cilde sahip kişiler için de bir seçenek haline gelmiştir.

Evde Kullanılan Lazer Epilasyon Cihazları İşe Yarar Mı?

Epilasyon için evde kullanılan lazer cihazları bulunmaktadır. Evde Kullanılan Lazer Epilasyon cihazları ne kadar işe yaradığı ile ilgili bir çalışma yapılmamıştır. Ayrıca yüzde kullanımı için FDA tarafından onaylı değildir.

Ev epilasyon aletleri doğru kullanılırsa yani kendinize zarar vermeden kullanabilirseniz kıllarınızda azalma görebilirsiniz ancak sonuçlar kalıcı olmaz. Ev tipi epilasyon cihazı Lazer Epilasyon cihazı değildir. Bu aletlerle geçici kıl giderme yapılabilir ama evde Lazer Epilasyon yapılamaz.

 

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA
Güncel

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit Nedir? Seboreik dermatit toplum genelinde yaygın olarak gözlemlenen bulaşıcı özelliği…