Botoks, Botulinum Toksin (Botoks/Dysport) Etkisi

Botulinum Toksin (Botoks/Dysport) Etkisi ?

Botulinum toksin (Botoks/Dysport) bir nörotoksin maddedir. Botoks sinir sistemini hedef alır ve kas kasılmasını uyaran sinir sinyalleşme süreçlerini bozarak kaslarda geçici güç kaybına neden olur.

Kasların kasılması için sinir uçlarının kas hücreleriyle buluştuğu kısıma asetilkolin adı verilen kimyasal bir haberci serbest bırakılır. Asetilkolin kas hücreleri üzerindeki reseptörlere bağlanır ve kas hücrelerinin kasılmasına veya kısalmasına neden olur.

Botoks enjeksiyonları, kas hücrelerinin kasılmasını durduran asetilkolin salınımını önler. Toksin, kasların daha az sertleşmesine izin vererek anormal kas kasılmasını azaltır.

Botoks’un etkisi geçicidir. Tedavilere bağlı olarak ortalama 4-6 ay arası süreyle etkisini korumaktadır.

Botoks’un kullandığı yaygın yüz bölgeleri:

  • Kaş çizgileri, aynı zamanda glabellar çizgiler
  • Göz çevresindeki çizgiler
  • Alın bölgesinde ki yatay çizgiler
  • Ağız çevresinde ve köşelerinde oluşan çizgiler
  • Çene bölgesi portakal kabuğu görünümü
Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA

Lazerle Akne Tedavisi

Lazerler akne tedavisi hafif-orta sivilceleri önlemeyi amaçlayan bir tedavi seçeneğidir. Sivilce bakterileri gözeneklerde oluştuğunda cilt iltihaplanır akne lezyonlarına ve lekelere…

Dolgu İle Ameliyatsız Burun Estetiği

Burun dolgusu ile burun ucu kaldırabilir, burun sırtı düzleştirebilir, burun dudak arası belirginleştirilebilir ve burun asimetrileri düzeltilebilir. Ameliyatsız burun estetiğinde…

Ankara Botoks Tedavisi

Botoks Nedir ? Ankara botoks fiyatları nasıl belirlenir, Ankara Botoks; (Botox / Dysport ), kası zayıflatan veya kasın geçici felcine…

Dermapen Tedavisi Ankara

Zamanla yüzümüzde ifade çizgileri biriktirerek yaşlanma belirtilerini göstermeye başlarız. Çevre kirliliği, yaşam tarzı ve alışkanlıklarımız cilt yaşlanmasını genetik faktörlerle birlikte…

Botulinum Toksinin Etki Süresi Ne Kadardır?

Botulinum toksin, kasların çalışmasını sağlamak için sinir sinyalleri veren reseptörlere bağlanarak çalışır. Ancak, vücudumuz her zaman yeni reseptörler ve nörotransmitter…