Siğil Tedavisi

Siğil Tedavisi; Siğiller virüs enfeksiyonu ile oluşan kanser içermeyen cilt büyümeleridir. İnsanda siğile neden olana viruslar HPV (Human papillom virüs) olarak adlandırılır. Direkt temas ile bulaşır.

Virüs tipine göre vücudun her bölgesinde enfeksiyon yapabilir. Sık görüldüğü bölgeler;

  • Palmo plantar verruca (El ve ayak siğilleri)
  • Oral verruca (Ağızda mukozasında siğil)
  • Genital siğil (bazı tipleri kadınlarda Cerviks kanserine neden olabilir)
  • Verruca plana (yassı siğil olarak adlandırılır, sıklıkla yüzde görülür). Genellikle cilt rengindedirler, kahverengi veya gri siyah renklerde olabilir.

Siğil Kimlerde Görülür?

Herkeste siğil görülebilir. Çocuklar, tırnak yeme veya parmak kenarlarını yiyenler, bağışıklık sistemi zayıf olanlar HPV ile infekte olabilirler.

Dermatologlar Siğili Nasıl Teşhis Ederler?

Dermatologlar siğil olup olmadığını muayene ile söyleyebilirler. Şüpheli durumlarda biopsi alarak patolojik olarak siğil teşhisi koyabilirler.

Siğil Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çocuklarda görülen siğiller kendiliğinde geçebilir, ancak erişkinlerde maalesef özel tedavi gerektirir. Tedavi düzenlenirken siğilin tipi, yeri ve hastanın yaşına göre karar verilir.

Siğillerde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kantradin ile tedavi; ofis şartlarında dermatologlar tarafından uygulanır. Siğile direkt olarak uygulanır, siğilde çürüme oluşturur.
Elektrokoter ile siğil tedavisi; birçok siğil tipi koterle rahatlıkla tedavi edilebilir. Tedavi elektrik ile yakma prensibi ile çalışır.
Ayrıca Bleomisin ve immunoterapi gibi yöntemler doktorunuz tarafından gerek görülürse önerilecektir.
Lazerle siğil tedavisi: Son yıllarda popüler olan bu yöntem ile ilgili bilgilere ilgili linkten ulaşabilirsiniz.

Lazer ile Siğil Tedavisi

Lazer ile siğil tedavisi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA

Dolgu İle Ameliyatsız Burun Estetiği

Burun dolgusu ile burun ucu kaldırabilir, burun sırtı düzleştirebilir, burun dudak arası belirginleştirilebilir ve burun asimetrileri düzeltilebilir. Ameliyatsız burun estetiğinde…

Lazer Epilasyon Hakkında Merak Edilenler

Lazer epilasyon öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? 2 hafta öncesine kadar kıllar alınmamalıdır. Çok uzamış kıllar jiletlenmelidir. 15 gün…

Lazer Epilasyon Tedavisi Nedir?

Lazer Epilasyon Tedavisi Nedir? İstenmeyen tüyleri azaltmak için kullanılan konsantre bir ışık demeti olan lazerin epilasyon tedavisinde kullanılmasına Lazer Epilasyon…

Botulinum Toksini Nedir?

Clostridium botulinum bakterileri tarafından üretilen Botulinum toksini piyasada Botoks veya Botox olarak adlandırılmaktadır.Botulinum adı, Latince botulus (sosis) kelimesinden türetilmiştir. Botulinum…