Dermatolojik Cerrahide Elektrokoterizasyon Tedavisi

Elektrokoter

Elektrokoterizasyon Tedavisi; Elektrokoter, yüksek frekanslı elektromanyetik dalga üreten bir teknolojidir. Üretilen bu dalgalar, dokuda bir yandan ani ısınma oluşturarak canlı hücrelerin sıvısını buharlaştırır ve hücre zarını parçalayıp yok eder bir yandan da koagülasyon (pıhtılaşma) yapar.

Elektrokoter koagülasyon sağlama, dokuyu yakarak kesme ve birleştirme işlemi yapan bir cihazdır. Monopolar ve bipolar olmak üzere iki çeşittir. Monopolar uç sadece tek yönlü kesim işlemi gerçekleştirir. Bipolar ise bıçağın 2 yüzüyle keserken aynı zamanda kesilen dokunun içindeki kılcal damarları yakarak birleştirir ve kanama olmaz.

Dermatolojik cerrahide Elektrokoterizasyon Tedavisi

  • Et benleri (akrokordo
  • Seboreik keratoznlar)
  • Siğiller
  • Sebasi hiperplazi
  • Epidermal kistler
  • Molluscum kontagiosum
  • Pyogenik granülom tedavisinde kullanılabilir.

Elektrokoter ben tedavisinde kullanılır mı?

Elektrokoter elektrik enerjisini dokunulduğu yerde ısı enerjisine dönüşen bir cihazdır. Ameliyatlarda kanamaları durdurmak ve dokuları kesmek amacıyla kullanıdığı gibi benlerin tedavisindede kullanılır. Elektrokoter bene dokundurulduğu anda benden tabakalar halinde doku kaybı olur,ısıtarak buharlaştırma işlemi istenildiği kadar ilerletilir ve ciltle aynı düzeye gelince tedavi tamamlanmış olur.

Elektrokoter renge duyarlı mıdır?

Elektrokoter renge duyarlı olmadığı için damar beni dışındaki kahverengi ve cilt rengindeki kullanılabilir ve kesin sonuç elde edilir.

Tedavi sonrası iyileşme süreci nasıl olur?

Buharlaştırılan benin yerinde yara kabuğu şeklinde oluşan tabaka benin büyüklüğüne göre 3-7 günde düşer ve alttan pembemsi bir görünüm çokar.Bu pembemsi görünüm 2-3 ayda kendiliğinden cilt rengini alır.Buharlaştırma işlemi yeterince dikkatli yapıldığında belli bir iz kalmaz ,küçük sivilce izi şeklinde bir iz kalabilir.

Ümit Mahallesi Ankaralılar Caddesi No: 2 Kat: 7 Daire: 7 Nokta Ankara ŞA-RA Binası Çankaya / ANKARA

Biotin ve Saç Dökülmesi

Laboratuvar testlerinde kanıtlanmadan saç ve tırnak hastalıklarının tedavisinde biotin kullanılması problemlere yol açabilir… Son yıllarda saç dökülmesi için destekleyici tedaviler…

Tırnak Mantarının Belirtileri Nelerdir?

Tırnak Mantarının Belirtileri Nelerdir? Tırnak etinde kızarma, tırnakta kalınlaşma,çabuk kırılma ve tırnağın saydamlığını kaybetmesi tırnak mantarının belirtileri arasında yer almaktadır.Tırnak…

Tırnak Mantarı Nedir?

Tırnak mantarları enfeksiyonlarına çeşitli mantarlar neden olabilir. En çok bilinen dermatofit adı verilen bir mantar çeşididir. Maya ve küf mantarları…